SPEMITE VAŠE TRBUŠNJAKE ZA LETO


Gledajući mnoge momke i devojke kako i na koji način vežbaju u teretani i šta sve ne rade od sebe i to samo zbog samo jednog cilja,a to je Da se vide TrbušnjaciI kada malo bolje razmislim zaista i jeste tako. Mnogi bi mogli da se zapitaju "Kada sam zadnji put video svoje Trbušnjake?". Da zanemarim sada one koji "Kao rade na masi" pa ih i nije briga što im se stomak ne vidi. Probajte ovaj program,kroz 4-6 nedelje i videćete promene. U to vas uveravam.


IDE LETO - TREBA LJUDIMA DA SE POMOGNE

Idemo redom. Uraditi to da nam se vide trbušni mišići naravno da podrazumeva drastično smanjivanje Ugljenih Hidrata,izbacivanje loših masnoća i ubacivanje dobrih masti,sečenje bezvrednih kalorija i tako dalje... Unos Proteina mora da ide na gore kada Ugljeni Hidrati i masti snižavamo,to je opšte poznata činjenica,odnosno da unos Proteina tada Mora da bude Visok (Primereno naravno vežbaču,osobi,individui jer sigurno nekom rekreativcu unos od 2.5-3gr B po 1kg telesne težine,ništa dobro neće doneti). Sa ovim i ovakvim pristupom naravno da će te veoma brzo dovesti do rapidnog smanjivanja telesne težine,ali veliki problem će nastati sa tim kada telo uskratimo za Ugljene Hidrate,odnosno energija će da vam bude drastično smanjenja kao i motivacija za vežbanje. I tu postoji rešenje.


DANI: PONEDELJAK - UTORAK - SREDA

Unos belančevina 2gr po 1kg telesne težine (Ovo sam pisao prema sebi,što znači da bi trebalo da svako adekvatno prilagodi unos). Kardio trening 20-30min umerenog inteziteta. Važno! U ova tri dana unos UH držati na drastično niskom nivou. Svi uneti UH treba da budu uneseni POSLE TRENINGA. Ograničiti unos UH ne znači samo smanjivanje,odnosno računajnje koliko je uskraćeno kalorija od ukupnog dnvenog unosa već znači i držanje Ins. pod kontrolom tj. opšte je poznato da nivo Ins. raste sa unosom tj. određenim unosom UH.

U ostalom kontrola unetih kalorija će da rezultira smanjenjem telesne težine,odnosno % telesne masnoće,odnosno držeći Ins. pod kontrolom,a opšte je poznato da nepravilno iritiranje Ins. tj. višak Ins. i unetih kalroija iz UH rezluatira samo jednim,a to je gomilanje masnoća. Sugestija je da se konzumira oko 50gr UH Neposredno Pre Treninga,što će ujedno da kontroliše telo da ne posegne za Proteinima kao izvorom energije u Post trening periodu.

U ova prva tri dana,akcenat se može slobodno staviti na Kardio Treningu Niskog Inteziteta koji će zbog restriktivnog unosa UH doveseti do toga da će telo da posegne za mastima kao primarinim izvorom energije. Naravno,podrazumeva se da je najbolje vreme za rad ove vrste kardio treninga Ujutru na prazan stomak. Da mnogi odmah ne skoče na kardio i priču oko kardio treninga,ovo je moj autorski Text i napisao sam kako ja radim i kako meni odgovara. Naravno da je moguće da se isti efkeat postigne i ANAEROBNIM visoko intezivnim treningom,ali sam uzeo u obzir to da ovakve Textove čita više od 80% ljudi koji sve vode rečenicama tipa: Ne bih da radim tegove,da se ne "Prebildam",pa sam iz tog razloga rešio da se držim "Proverenog" sistema kardio treninga.


DANI : ČETVRTAK I PETAK

→  UNOS UH POVEĆAJTE NA 100-150gr na dan
→  UNOS BELANČEVINA 1.5gr po 1kg Telesne Težine - ZNAČI 0.5gr MANJE
→  U ovim danima raditi HIT Kardio Trening u trajanju od 20-25min Dnevno

Sada će mnogi pitati,pa šta je problem sa prvim delom? Zašto se ne zadržati stalno kao što su prva tri dana jer kada se to čita onda zaista logično deluje da je to u stvari idelan sistem za Skidanje kilograma,ali to nije baš tako. Idemo redomKada smo na dijeti kakva je prva tri dana,naši mišići se veoma teško i sporo oporavljaju usled stresa kojem su izloženi i prostim rečnikom,bukvalno postaju mekani usled nedovljnog unosa UH,odnosno nemogućnosti skladištenja istih u Glikogneske Depoe,a baš tu nastaje opasnost od toga da telo pomisli da je neophdono da uspori stopu bazalnog metabozlima da bi opstalo.Neverovatno je,ali istinito. Kada su Glikogneskle rezerve prazne i vaši mišići "Mekani" vi i tada bez obzira na % Body Fat-a možete da izlgedate DEBELO. Tada se upustite u ovu drugu fazu gde će te ukupan unos UH koji sam gore naveo rasporediti u toku dana recimo 30-40gr Ujutro,20-35gr Pred Trening,50-75gr Posle Treninga. 

Sa ovako povećanim unosom UH naravno da smo u mogućnosti da radimo više kardio treninga tj. da taj trening bude intezivniji,preporučio bi HIT kardio trening kao što rekoh u trajanju od 30min sa recimo snažnim brzim intervalima od 1-2min i isto toliko minuta spori interval,ponavljam još jednom,ukoliko neko želi,možda i bolja opcija je visoko intezivan Anerogni trening bilo koje vrste. Filozofija kardio treninga niskog inteziteta u prvoj fazi ovog programa je da samo pomogne da se metabolička stopa održi na zavidnom nivou,a da se ujedno ne ode u katabolizam zbog niskog unosa UH,a već ova faza,odnosno HIT trening u ovoj fazi ima za cilj još veće ubrazanje metabolzima.


DANI: SUBOTA I NEDELJA

  Unos UH 3gr PO 1kg Telesne Težine 
  Unos Belančevina 0.75-1gr PO 1kg Telesne Težine
  OBAVEZNO - KARDIO U OVA DVA DANA NIJE POTREBAN

Ovo je omiljeni deo gde se unos UH drastično povećava,a unos Proteina smanjuje,kao što možete videti ide se do te mere da se UH povećavaju čak do 3gr po 1kg Telesne Težine,što bi značilo da neko ko ima 100kg može da unese u tim danima 300gr UH. Zašto ne raditi kardio? Pa vrlo je jednsotavno. Pri ovako visokom unosu UH,a drastično smanjenom unosu Belančevina dajete telu signal da kao gradivnu materiju treba da koristi Belačevine,a kao energetsku UH.

Naravno u ovoj fazi nemojte da očekujte da će telo da topi masti tj. crpi energiju iz masnih depoa,već bukvlano učimo telo da prepoznaje zadatu situaciju odnosno da ubrzamo metabolizam do te mere da kada u pon krenete na 50gr UH telo odmah posegne za mastima kao primarnim izvrom energije. Logično? Upamtitte da na nisko UH dijetama koje su usko povezane sa nisko kalorisjkim dijetama povećavate nivo Horm. koji reguliše metabolizam i apetit.

Što god ste duže na takvim dijetma nivo Horm. koji reguliše metabolizam raste i rezultat se čini prilično logičan onda,zar ne? Razmislite! Kada se vratite sa faze Br.3 na fazu Br.1,šta se događa? Vaše telo bukvalno ulazi u tzv. Fat Burning Mode ili postaje Mašinerija za Sagorevanje Masnoća. Zamislite samo situaciju da je danas 35 stepeni napolju i vi uđete u prostoriju gde je 25 stepeni. Smanjenje temperature od 10 stepeni jeste veliko,ali nije tako dramatično da bi bilo opasno. ALI! Vaše telo će reagovati na taj način kao da je situacija mnogo gora,odnosno kao da je temperatura mnogo manja i naravno da će da rezultira sa tim da će Vama  "Kao da bude hladno",što je samo signal tela na neku naglu promenu. Mali i banalan primer,ali u stvari pokušaj da se "Plastično" dočara situacija koja se dešava u našem telu.

Comments

Popular posts from this blog

KAKO ODABRATI NAJBOLJI WHEY PROTEIN

TENDONITIS - REŠENJA