TELO KAO MAŠINA

Naše telo je neverovatna mašina.

Deo onoga što ga čini impresivnim (Osim koncepta svesti i samosvesti) je njegova sposobnost da se regeneriše. Vanjski sloj kože,epidermis,zamenjuje se svakih 35 dana. Regeneracija jetre se vrši na svakih šest nedelja (Postoje slučajevi gde se može potpuno regenerisati čak i ako je ostalo samo 25%).

Vaša stomačna obloga (Ovojnica) se zamenjuje svaka 4 dana,a ćelije stomaka koje dolaze u dodir sa hranom,odnosno uz pomoć kojih se radi digestija zamenjuju se svakih 5min. Naša celokupna skeletna struktura se regeneriše svaka 3 meseca. Moždane ćelije za Brain Activity se refrešuju na svaka dva meseca.

Celokupno ljudsko telo,sve do poslednjeg atoma,zamenjuje se svakih 5-7 godina. Vaša ishrana i kvalitet hrane koju jedete zajedno sa suplementima direktno utiče na to kako uspešno vaše telo radi na ovim regeneracijama.

Temperatura vašeg "Jezgra" vašeg tela može povećati ili smanjiti vaš metabolizam. Spoljna temperatura vazduha takođe utiče na količinu kalorija koje vaše telo dnevno sagori. Povećanje telesne temperature ubrzava vaš metabolizam.

Za svaki stepen Celzijusa vaša telesna temperatura raste,vaš metabolizam se povećava za 10+%. Što je UNUTRAŠNJA temperatura niža,ona snižava stopu metabolizma i prouzrokuje da potrošite manje kalorija svakog dana. Temperatura hladnijeg vazduha UVEĆAVA stopu bazalnog metabolizama.

Težinski trening izaziva povećanje telesne temperature i povećanje stope metabolizma tokom fizičke aktivnosti. Mišic ima veći metabolički procenat od telesne masti,tako da mišicna masa koju dobijate treniranjem,to će biti veći vaš metabolizam čak i tokom perioda odmora. Slikovito,veći motor zahteva više goriva.


Trening u vrućim vremenskim uslovima sagori više kalorija nego kada bi trenirali po hladnoći zbog toga što je potrebno više energije da se ohladi vaše telo u toploti. Izuzetak je ako se tresete (Od hladnoće naravno). Drhtanje može prouzrokovati da potrošite 400 kalorija za samo jedan sat.

Povećajte telesnu toplotu aktiviranjem vašeg centralnog nervnog sistema. To možete postići kvalitetnim sagorevačem masti. Oni podižu vaš metabolizam i povećavaju kvalitet sagorevanja masti u svakodnevnim aktivnostima. Ne samo da pomažu u gubitku masti,vec takođe poboljšavaju nivo energije bilo koje vežbe koju uključujete u svoj trenažni proces ili uobičajene dnevne aktivnosti.

Comments

Popular posts from this blog

KAKO ODABRATI NAJBOLJI WHEY PROTEIN

SPEMITE VAŠE TRBUŠNJAKE ZA LETO

TENDONITIS - REŠENJA