AMINOKISELINA - LEUCIN - BCAA


Leucin je Esencijalna Aminokiselina i čini 8% molekularno proteinskih struktura našeg tela. 
To je daleko najnaprednija anabolička stavka od sve tri koje čine BCAA

Leucine aktivira mTOR za uključivanje procesa izgradnje mišića. Čak i kada su na raspolaganju dovoljne količine Aminokiselina za obezbeđivanje materijala za nove mišiće,dodatni Leucin povećava stope sinteze Proteina više.

Ima mnogo pozitivnih efekata na sportske performanse:

   • Pomaže u očuvanju mišićnog tkiva
   • Snabdeva telo energijom kada je stres (Trening)
   • Čuva mišićni Glikogen
   • Igra veoma važnu ulogu u regulisanju nivoa šećera u krvi
   • Održava ravnotežu azota

Leucin pomaže u promovisanju zarastanja mišićnog tkiva,kože i kostiju nakon traume ili povreda. Dodavanje dodatnih Leucina u vašu ishranu je efikasna strategija za maksimiziranje anabolizma mišića. Takođe stimuliše sintezu mišićnih Proteina na molekularnom nivou i istovremeno učestvuje u sagorevanju visceralne masti na proizvodnju ketona.


To pomaže u podršci da se održi čista mišićna masa,odnosno direktno učestvuje u povećanju performansi u bilo kom sportu;oba važna faktora za bilo koje sportiste. Povećanje unosa Leucina može imati više koristi. Obezbeđuje važnu gradivnu materiju za sintezu,odosno aktivira ključne događaje u procesu sinteze Proteina,povećava gubitak težine,poboljšava sastav samog mišića i koriguje metaboličke poremećaje (Povišeni nivo Glukoze i Holesterola).

Comments

Popular posts from this blog

KAKO ODABRATI NAJBOLJI WHEY PROTEIN

SPEMITE VAŠE TRBUŠNJAKE ZA LETO

TENDONITIS - REŠENJA