KAKO NABACITI MIŠIĆNU MASU I SKINUTI KILOGRAME


Često čujemo pitanja: 
"Kako pravilno oblikovati i izgraditi telo sa više mišića?”
"Kako da masti pretvorimo u mišiće?" 

Čim malo razmislite i sami ćete doći do zaključka da je to potpuno nemoguće,a i nelogično. Do cilja koji podrazumeva mišićavo telo sa manjim procentom masti,morate ipak doći u dva odvojena procesa. Jedan će podrazumevati nabacivanje mišićne mase,a drugi skidanje masnih naslaga.

Teško se uspeva u odigravaju ta dva procesa istovremeno,stoga je preporuka postaviti cilj i u određenom vremenskom periodu posmatrati celokupan učinak. Na primer,ako posmatramo osmonedeljni proces u prvoj polovini ćemo raditi na Povećanju Mišića,a u drugoj polovini ćemo se usredsrediti na Skidanje Masti. Sve ovo mora biti ispraćeno potrebnim segmentima celokupnog procesa mršavljenja i povećanja mišićne mase - Treninga,Ishrane,Odmora i Suplementacije.


U prvoj fazi kombinovaćemo ishranu bogatu Proteinima i sa prosečnim unosom Ugljenih Hidrata i Masti,kako bismo imali iz čega da crpimo energiju. Sve će to biti propraćeno adekvatnim treninzima koji podrazumevaju rad sa nešto većim opterećenjem,pauzama između serija i kako period odmiče,većim intezitetom. Svoju ishranu tada možete upotpuniti nekim od Suplemenata kao što su Protein,Glutamin,BCAA i zavisno od potreba, možete dodati neki od Kreatina za snagu. Tako ćete uvek biti obezbeđeni hranljivim materijama,mišić će se lakše oporavljati,a pritom i rasti.

U drugoj fazi,koja podrazumeva Sagorevanje,dolazimo do korekcije i treninga i ishrane. Pri tome se u trening dodaju novine u smislu manjeg odmora između serija. Uglavnom se prelazi na brže treninge - Povećavanje Kardio Treninga. Kardio se može kombinovati sa treningom opterećenja,a može i zasebno. 


Nakon tegova Kardio će imati dobar efekat, jer je telo već zagrejano i maksimiziraće učinak. Pored toga u ishrani se smanjuje unos Masti i Ugljenih Hidrata,a povećava  unos Proteina (Naročito u popodnevnim i večernjim satima). Što se Suplementacije tiče u ovom periodu već možete ubaciti i neki od Sagorevača MastiBitno je sačuvati proteinski unos kako ne bismo ugrozili mišiće u fazi mršavljenja.

Naravno,potrebno je obratiti pažnju da svaki trening sadrži dobro zagrevanje i istezanje,kako bi sprečili mogućnost nastajanja povreda. Dobra stvar u celoj ovoj priči je svakako i ta da ćete kao početnici mnogo bolje odreagovati na sve ove sisteme,dok kod iskusnih vežbača to nije neka novina,ide teže i moraju uložiti više truda i odricanja kako bi pomerili svoje granice. Uostalom,što više ima masti za skidanje,one se lakše i skidaju,dok će kako se približavate željenoj idealnoj težini,rezultat dolaziti sve sporije.


Comments

Popular posts from this blog

KAKO ODABRATI NAJBOLJI WHEY PROTEIN

SPEMITE VAŠE TRBUŠNJAKE ZA LETO

TENDONITIS - REŠENJA