SUPLEMENTI - KAKO IH IZABRATI


Najnovija istraživanja koja će vam pomoći da izaberete Suplemente.

Naša najnovija verzija puna je podataka i novih "Vrućih" proizvoda. Otkrićete da su uobičajeni Suplementi i dalje na vrhu lestvice,a neki drugi su se ili popeli ili pali na drugoj listi. Ima nekoliko Suplemenata koji su doživeli svoju debatu ove godine,a gde će završiti vreme će pokazati. Sa svim obećavajućim formulama na tržištu,želimo da vam pomognemo da budete razumni kada je reč o trendovima i da se odlučite za one najdelotvornije stvari.

Suplementi za Snagu / Mišiće/ Oporavak

Kralj suplemenata je Kreatin. Jednostavan za upotrebu i delotvoran kod većine ljudi,to je suplement koji je takođe dobro ispitan. L-Glutamin najobilnija Aminokiselina u skeletnim mišićima,odličan je suplement za izgrađivanje mase ili za one koji se pripremaju za takmičenje. Pomaže kod oporavka i jača imunitet.

BCAA i ZMA - Izvanredni suplementi za izgradnju mišićne mase. Pomažu kod održavanja optimalnih nivoa Muškog Primarnog Horm (T) i Horm. Rasta tokom napornih treninga. Novi proizvod u ovoj kategoriji je Glikociamin,preteča Kreatina u telu. Koliko je dobar pokazaće vreme,a trenutno je dostupno vrlo malo istraživanja.

ProHorm. su svuda oko nas. Neki od njih su delotvorni,ali dolaze sa nuspojavama i nisu bez rizika. Ako želite povećati mišićnu masu i smanjiti masne naslage prava kombinacija ProHorm. može skratiti taj proces. Neki bolji preparati su 1-Androstenediol,Androstenediol,19-Androstenediol i DHEA. Prvo otrkite šta to nameravate da koristite.

Žene bi posebno trebale biti pažljive sa ProHorm. zbog maskulinizirajućih učinaka uključujući rast ličnih dlaka,akne,produbljivanje glasa i promene u genitalijama. Razumna alternativa rizičnim ProHorm. ili ProStero. Suplementima je biljni sterol Beta-Ekdisteron. Većina istraživanja do sada su sprovedene u Rusiji i Kini,ali je otkriveno da ova supstanca postaje popularnija kod onih koji su uzimali dovoljno velike doze da bi se uverili u pozitivne učinke.

Relativno novi suplement je Aminokiselina 4-Hidroksiizoleucin. Taj sastojak je i u prošlosti bio dostupan,ali je tek nedavno otkrivena njegova moć pa je pretvoren u suplement. Većinom se koristi u proizvodima krestina kako bi se podstaklo delovanje Kreatina sa manje šećera. 4-Hidroksiizoleucin će se naći u mnogim novim proizvodima koji će tek doći na tržište SAD-a. Istraživanja su retka i zato će delotvornost ovog suplementa tek biti dokazana.



Suplementi za gubitak Težine / Energiju / Izdržljivost

Coleus Forskohli je prošle godine bio novitet,ali se priča o njemu u poslednjih godinu dana mnogo promenila. Postoje istraživanja ovog Suplementa i informacije o njegovoj sposobnosti da smanji nivoe masnoća u telu su ograničene. Coleus podstiče razgradnju masnoća. Korišćeno je nekoliko proizvoda koji sadrže ovu supstancu i iskustva su pozitivna. Na nama je da pričekamo i vidimo kakvi će biti rezultati novih istraživanja.

Jedan važan suplement o kom smo vec pričali jeste PPA (Fenil-Propanolamin). Kao što najverovatnije znate vlada SAD-a je zabranila prodaju PPA nakon nekoliko slučajeva moždanog udara. PPA je izvanredan potiskivač apetita i deluje na ubrzanje metabolizma.Više ne može da se kupi.

Octopamin je novi suplement koji ulazi na tržište za gubitak težine. U malim količinama se može naći u nekim biljkama i vrlo je malo jsprovedenih istraživanja o njemu. Jedno od njih otkriva direktno delovanje na Beta-3 Receptore koji su poznati po svojoj sposobnosti da mobilizuju masnoću kao izvor energije. Octopamin nema nus pojava. Još uvek nema podataka o njegovoj delotvornosti,ali Oktopamin je možda upravo supstanca potrebna sportistima.

Suplementi za svakodnevnu Ishranu / Zdravlje / Imunitet

Uravnotežena ishrana svakodnevno nije lak zadatak. Teško je osigurati sve vitalne makronutrijente baš u svakom obroku. Kao rešenje ovog problema nudimo tri vrste Suplemenata koji će osigurati odgovarajuće količine Proteina,Esencijalnih Masnih Kiselina i Vlakana.

Protein nije nov proizvod. Bez obzira na to da li je reč o mleku,surutki,soji,jajima,kazeinu ili nekoj drugoj kombinaciji,ne možete pogrešiti. Nema boljeg načina da se u organizam unese čist Protein koji se lakše vari. Esencijalne Masne Kiseline je teško naći,možda čak i nemoguće,sem ako uz sebe uvek nosite odrezak lososa. Suplementacija je daleko najbolje rešenje kada je reč i o Omega-3 Masnim Kiselinama.

Tri suplementa se kotiraju visoko na lestvici ovakvih preparata: Ulje lanenih semenki,DHA (Dokoheksaenocna Kiselina) i EPA iz Ribljeg ulja. Odgovarajuće količine Esencijalnih masnoća su važne za kožu,kosu,nokte i formiranje ćelija. Mogu takođe da smanje rizik od upalnih i kardiovaskularnih bolesti i mogu smanjiti rizik od povrede zglobova.

Vlakna su od presudne važnosti za creva i teško je unositi preporučenih 30gr na dan kada imate gust raspored. Dodatak vlakana u obliku suplemenata u proteinski napitak dobar je način da osigurate ovu namirnicu u svojoj ishrani. Mnogi izvori vlakana su dobri za poboljšanje probave,flore utrobe i jačanje imuniteta. Pokušajte da mešate različita vlakna kao što su žitarice,ovsene pahuljice ili glukonan. Obavezno sa njima pijte velike količine vode.

Nekoliko drugih suplemenata koji uopšteno poboljšavaju zdravlje takođe je potrebno spomenuti. Chonodroitin i Glukosamin su sinonimi za zdravlje zglobova. Svakodnevna upotreba ova dva suplementa ublažava bolove u zglobovima koji se povezuju sa artritisom i nekim drugim bolestima. MSM (Metilsulfonilmetan) struktura koja sadrži sumpor,uzima se u kombinaciji sa Chonodroitinom i Glukosaminom i čuva zdravlje zglobova. Ekstrakt zelenog čaja ima mnogo pozitivnih učinaka. Premda kvalitet ekstrata dostupnih na tržištu varira,zeleni čaj je poznat zbog Antioksidativnog i opuštajućeg delovanja i može ubrzati metabolizam.


Suplementi za Mentalnu Funkciju / Raspoloženje / San

Ova kategorija je bila izrazito popularna pre nekoliko godina sa proizvodima kao što su Kantarionovo ulje i Melatonin. Danas je tek nekoliko proizvoda na samom vrhu lestvice i nema nekih inovacija.L-Theanin iz zelenog čaja. Još dva suplementa treba spomenuti: Macuna Pruriens i Derivat Aminokiseline SAM (S-Adenosil-l-Metionin). 

Neki podaci idu u prilog Macuni kao sredstvu dobrom za tretiranje Parkinsonove bolesti. Podaci i istraživanja su još uvek mala,ali ovaj suplement bi trebalo uzeti u obzir kada je reč o problemima proizvodnje dopamina. SAM je pre nekoliko godina bio popularan,ali cena je ograničila uspeh. Od lansiranja na tržistu,cena ovog suplementa je malo pala. Reč je o supstanci koja rešava neke manje probleme u raspoloženju.

Vitamini / Minerali/ Antioksidansi

Ako koristite suplemente sigurno ste uzimali Vitaminski / Mineralni dodatak. To je strategija za očuvanje zdravlja. Pokušajte da pronađete onaj proizvod koji osigurava 100% preporučenih doza Vitamina i Minerala. Takođe uzimajte Kalcijum odvojeno. Prilokom apsorpcije može da dođe do konflikta između različitih Minerala.

Uzimanje pojedinih Vitamina i Minerala uvek je potrebno jer su nam potrebne veće doze nekih od njih.Vitamini C i E su dva Vitamna koja se najčešće uzimaju odvojeno. Oba su Antioksidansi i zajedno deluju u telu. Vitamini B grupe,uključujući i B12 takođe su koristan suplement. Vitamini B nastaju unutar metabolizma,uključujući proces proizvodnje Proteina i štite od negativnog uticaja strsa.

Kalcijum je od velike važnosti za kontrakciju mišića i zdrave kosti. Cink,Magnezijum i Kalijum su takođe vitalni Minerali i trebali bi se svakodnevno uzimati. Cink je važan za mnoge funkcije organizma,uključujući proizvodnju Muškog Primarnog Horm.(T). Kalijum i Magnezijum su elektroliti potrebni za mišićnu funkciju i razvoj.

ZAKLJUČAK
Ovaj izveštaj govori o mnoštvu suplemenata. Ključ je da otkrijete koji od njih su vredni vremena i novca. Nadamo se da će vam ove informacije olakšati dilemu i da će vam pomoći pri odabiru Suplemenata.


Comments

Popular posts from this blog

KAKO ODABRATI NAJBOLJI WHEY PROTEIN

SPEMITE VAŠE TRBUŠNJAKE ZA LETO

TENDONITIS - REŠENJA