SUPLEMENTI ZA POČETNIKE


Koje Suplemente treba da koristi početnik?

Na početku bilo koje vrste treninga,uvek ćete prolaziti kroz period jakih i teških upala. Naime,to je za mišiće i vaš organizam novina,pa će tako i odreagovati. Što se Suplementacije za početnike tiče nema velikih razlika,osim u količini i odabiru onog što je u tom trenutku najpotrebnije.

Na prvom mestu je uvek Protein kao glavni suplement,ma koji cilj imali. Tu se izdvaja Whey Protein, koji je zbog svog Aminokiselinskog profila i brzine apsorpcije zauzeo vodeće mesto u suplementaciji. Takođe i Proteinski blend (Protein iz više različitih izvora) ima svojih prednosti i povoljan uticaj na mišiće vežbača početnika. Protein će vam pomoći da se lakše oporavite i prehranite mišiće,a i dobar je dodatak ishrani,jer se često ispostavi da u ishrani nemamo dovoljno Proteina za povećane potrebe,samim tim što se uz trening sada i telo više troši,pa se i potrebe povećavaju. 


Nakon Proteina u kombinaciju za početnike uvek se može ubaciti Glutamin ili bilo koja varijanta Aminokiselina u cilju oporavka i zaštite mišića od razgradnje,ali samim tim ostavljate i više prostora Proteinu da deluje. Zavisno od potreba i ciljeva,početnici mogu koristiti i Kreatin,koji će vam pomoći da dobijete na snazi. 

Kreatin Hidrira mišić,Pomaže kod sinteze Proteina i pomaže kod ugradnje Hranjivih Materija. Kreatin će vam takođe dati i na obimu mišića,a ako želite izbeći i najmanji rizik nagradnje potkožne vode,onda možete uzimati varijantu Kreatina u Alkalnom obliku - kao što je KreAlkalyn.


U cilju treninga radi Skidanja Kilograma možete na početku krenuti sa blažim varijantama Sagorevača poput L-Karnitina koji će vam pomoći da lakše podnosite početne treninge i napore i da energiju koju imate na treningu trošite iz masti,čime dolazite do svog cilja. Naravno,sve ovo daje rezultate uz dobro izbalansiranu ishranu (Koja se u glavnom svodi na ishranu sa više Proteina) i adekvatan trening.

Svako je individua za sebe,pa će tako i naći potrebnu kombinaciju Suplemenata,ali za početak držite se prioritetnih stvari poput gore navedenih. Sve ostalo će doći vremenom i sa povećanjem intenziteta treninga,poboljšanjem forme,ali i u zavisnosti od vaših mogućnosti i postavljenih ciljeva. 
Naravno da će vremenom ovisno od toga šta kaže vaše telo biti mnogo varijacija sa Suplementacijom,pa će se ubacivati preparati za oporavak,dodatno za izgradnju mišića,ali o tome kasnije. Ovo je osnova,a sve ostalo nadogradnja.


Comments

Popular posts from this blog

KAKO ODABRATI NAJBOLJI WHEY PROTEIN

SPEMITE VAŠE TRBUŠNJAKE ZA LETO

TENDONITIS - REŠENJA