AMINOKISELINA LEUCIN


Leucin je Esencijalna
 Aminokiselina i čini 8% molekularno proteinskih struktura našeg tela.

Daleko najnaprednija anabolička stavka od sve tri koje čine BCAA. Leucine aktivira mTOR za uključivanje procesa izgradnje mišića. Čak i kada su na raspolaganju dovoljne količine Aminokiselina za obezbeđivanje materijala za nove mišiće,dodatni Leucin povećava stope sinteze Proteina više,odnosno podiže ih na viši nivo.

Ima mnogo pozitivnih efekata na sportske performanse:

 Pomaže u očuvanju mišićnog tkiva
 Snabdeva telo energijom kada je stres (Trening)
 Čuva mišićni Glikogen
 Igra veoma važnu ulogu u regulisanju nivoa šećera u krvi
→ Održava ravnotežu Azota


Leucin pomaže u promovisanju zarastanja mišićnog tkiva,kože i kostiju nakon traume ili povreda. Dodavanje dodatnih Leucina na vašu ishranu je efikasna strategija za maksimiziranje anabolizma mišića. Takođe stimuliše sintezu mišićnih Proteina na molekularnom nivou i istovremeno učestvuje u Sagorevanju visceralne masti na proizvodnju Ketona. To pomaže u podršci da se održi čista mišićna masa,odnosno direktno učestvuje u povećanju performansi u bilo kom sportu; oba važna faktora za bilo koje sportiste.

Povećanje unosa Leucina može imati više koristi. Obezbeđuje važnu gradivnu materiju za sintezu,odnosno aktivira ključne događaje u procesu sinteze Proteina,povećava gubitak težine,poboljšava sastav (Kvalitet) samog mišića i koriguje metaboličke poremećaje kao što su povišeni nivo Glukoze i Holesterola.

Comments

Popular posts from this blog

KAKO ODABRATI NAJBOLJI WHEY PROTEIN

SPEMITE VAŠE TRBUŠNJAKE ZA LETO

TENDONITIS - REŠENJA