OSAM MITOVA O TRBUŠNJACIMA


Ako želite sjajne Trbušnjake,nemojte postati žrtva sledećih Mitova o vežbama za Trbušne Mišiće.

MIT 1: UVRTANJEM MIŠIĆA STOMAKA SKIDATE SALO SA STRUKA

Idite u bilo koju teretanu i tu ćete videti ljude sa lakom šipkom preko ramena kako se energično "Uvrću" sa  jedne strane na drugu u zabludi da će ovako Skinuti Masti sa struka. Čak i neki Bodybuilderi ovo već godinama rade,ali bez uspeha.

MIT 2: RADEĆI MNOGO TRBUŠNJAKA SKINUĆETE SALO SA STOMAKA

Vidi mit broj jedan. Mišići i salo su različite vrste tkiva. Nemoguće je skinuti salo Izgradnjom Mišića ispod tog istog sala. Odnosno,nemoguće je smanjiti Masti na jednom delu tela putem vežbi. Najefikasniji način za redukciju Masti na posebnom mestu na telu je operacija,koja ima svojih opasnosti i nije dugoročno rešenje.

Drugi način je smanjen unos hrane i povećan nivo aktivnosti tako da ste u ukupnom kalorijskom deficitu. Tada se telo okreće rezervama Masti da bi obezbedilo ravnotežu svojih energetskih potreba. Možete izgraditi sjajne trbušne mišiće,ali dali ćete moći da ih vidite zavisi od toga koliko sala prekriva vaš stomak.

Možete 3h na dan da radite vežbe za stomak,ali ako je vaš unos hrane i nivo aktivnosti takav da ne dovode do deficita energije,nikada nećete skinuti salo sa stomaka. Vežbe za stomak nisu važne za određivanje Masti oko struka. Ipak,da biste izgradili snažne,lepo razvijene Trbušne Mišiće,vežbe za stomak su neophodne.

MIT 3: TRBUŠNJACI ZAHTEVAJU DOSTA PONAVLJANJA

Da biste ojačali i razvili Trbušnjake,neka vam broj ponavljanja bude umeren,a nivo napora  visok. Koristite otpor dovoljan da zadrži mali broj ponavljanja,a kakao razvijate snagu,povećajte i otpor. Prema Trbušnjacima se ophodite kao prema bilo kom drugom mišiću. Ogroman broj vežbi za stomak može dovesti do unošenja većeg broja kalorija da bi se nadoknadila potrošena energija,ali takav rad nije dovoljan za njihovo Sagorevanje. Za efikasno sagorevanje kalorija radite neku lakšu aktivnost koja angažuje veći broj mišića i koja može da se radi duže vremena,poput šetnje. Ma koliko kalorija da  sagorite ovim putem,ako jedete mnogo,nećete biti u kalorijskom deficitu,što znači da nećete smanjiti Masti.


MIT 4: TRBUŠNJAKE MORATE TRENIRATI SVAKI DAN

Iako Trbušni Mišići mogu da tolerišu češći rad nego što je to slučaj sa ostalim delovima tela,kao i svaki drugi mišić,možete i njih da pretrenirate. Preporuka je da trenirate Trbušnjake samo 2 eventualno 3x nedeljno.

MIT 5 : TRBUŠNJACI SU DVA RAZLIČITA MIŠIĆA - GORNJI I DONJI TRBUŠNJAK

Rectus Abdominis je vidljivi,prednji deo trbušnog zida,koji je vidljiv samo pod uslovom da ga ne prekriva salo. Trbušni zid takođe čine spoljni i unutrašnji bočni trbušni mišići (Oblique) i mišić Tansverus Abdominis koji se nalazi ispod Rectus Abdominisa. Međutim,Rectus Abdominis je dugačak,ravan,neisprekidan mišić koji se pruža od donjih rebara do prepona. I dok nije moguće izolovati  gornje i donje mišiće stomaka,ove dve sekcije mogu da reaguju drugačije na fleksije kod kojih se ramena  kreću ka kukovima,nego na fleksije kod kojih se kukovi kreću ka ramenima.

MIT 6: POTREBNE SU VAM NAPRAVE DA BI OBLIKOVALI TRBUŠNJAKE

Neka pomagala,ako se pravilno koriste,zaista ciljaju trbušne mišiće,ali ne postoji ništa što jedno pomagalo može da uradi,a da to podizanje ne može,pod uslovom da vežbu radite pravilno. Mnoga pomagala nisu efikasna i loše su napravljena,a neka su čak i opasna. Držite se tradicionalnih vežbi I radite ih PRAVILNO.


MIT 7: ELEKTRIČNA MIŠIĆNA STIMULACIJA JE LAK NAČIN ZA POSTIZANJE TRBUŠNJAKA

Električna Stimulacija mišića je način da neki pomisle da mogu efikasno da vežbaju bez kretanja. Električna Stimulacija se donekle koristi u fizičkoj terapiji,ali za zdrave ljude ona je šala. Morate da se krećete,znojite i naprežete ako želite da promenite oblik tela. Čak i da Električne naprave stimulišu mišić na način koji je sličan regularnim treninzima i dalje morate da smanjite masti da bi se trbušnjaci videli. Nikakva Električna Stimulacija neće ukloniti salo.

MIT 8: NIJE POŽELJNO RAZVIJATI BOČNE TRBUŠNJAKE

Bočni spoljni i unutrasnji mišići Abdomena su takođe deo Trbušnog zida. Činjenica je da mnogi Bodybuilderi izbegavaju da rade direktne vežbe za ove bočne mišiće u zabludi da će tako da prošire struk. Jaki bočni mišići su veoma važni za stabilnost Torza tokom mnogih vežbi kao i za povećanje otpornosti na povrede. Čak i veoma razvijeni bočni mišići predstavljaju mali dodatak mišićnoj masi.

Comments

Popular posts from this blog

KAKO ODABRATI NAJBOLJI WHEY PROTEIN

SPEMITE VAŠE TRBUŠNJAKE ZA LETO

TENDONITIS - REŠENJA