SUPLEMENTI ZA SMANJENJE MASTI I POVEĆANJE MIŠIĆNE MASE


U ovom Text-u predstavit ćemo vam najnovija istraživanja vezana za proizvode koji dovode do Gubitka Masti i do Povećanja Mišićne Mase. Takođe,trebali bi već da znate da su naučni podaci koji se gomilaju u oblasti Sportskih Suplemenata ništa manje nego Neverovatni,barem u poslednjih par godina. Preovladava mišljenje da sve što čoveku treba jeste da se zdravo i uravnoteženo hrani i da će mu to navodno pomoći da dostigne svoje sportske ciljeve. Moje mišljenje jeste da je to koještarija. Strateška upotreba Dodataka Prehrani igra ključnu ulogu u postizanjuž ciljeva.

KOFEIN: Najbolji za Smanjenje Masti - Cissus Quadrangularis

Mišićna vlakna brzog trzaja povećala su površinu koju zauzimaju kod svih grupa usled treninga,ali u većoj meri kod grupe koja je pila mleko nego i u grupi koja je pila Sojin Protein i u kontrolnoj grupi. Takođe i mišićna vlakna sporog trzaja povećala su se nakon treninga,ali samo u prve dve grupe (Mleko i Soja),s'tim što je povećanje bilo izraženije u grupi koja je pila mleko. Nemasna masa u telu se u većoj meri povećala u mlečnoj grupi nego u sojinoj ili kontrolnoj grupi. Prema tome,ako vam je cilj da Povećate Mišićnu Masu,onda jedite Protein životinjskog porekla.

Oni su angažovali 38 zdravih,neaktivnih žena,normalne kilaže,godina između 57 i75,a zatim izmerili njihov unos Proteina na osnovu trodnevnog nutricionističkog zapisa. Uočena je značajna koleracija između indeksa mišićne i telesne mase,visceralne (Oko organa u stomaku) masti i dnevne potrošnje  energije. Drugim rečima,unos Proteina,naročito iz životinjskih izvora,rezultirao je boljim indeksom mišićne mase.


Jedna od najsmešnijih stvari za koju sam verovatno ikada čuo (I to od jednog Personlanog Trenera) jeste da Kafa (Sa Kofeinom) goji. A Kofein je možda najbolji i najbezbedniji način da podstaknete Sagorevanje Masti u telu. Jedna studija se bavila ispitivanjem termičkog dejstva Kafe sa Kofeinom i bez njega kada se ona pije za doručak. Primećeno je da se metabolizam više ubrzava nakon doručka sa Kafom sa Kofeinom u poređenju sa doručkom sa Kafom u kojoj nema Kofeina. Kada uz doručak popijete šolju Kafe,tada je vaš metabolizam bolji nego kada popijete Kafu bez Kofeina.

Mnogo je naučnih podataka koji ukazuju na opšte sistematično dejstvo Kofeina koje dovodi do buđenja Centralnog Nervnog Sistema,mobilizacije slobodnih masnih kiselina i do povećanja kontrakcije mišića. Takođe u jednom istraživanju je otkriveno da Kofein povećava potrošnju energije za 9,5%-11%. Autori ovog istraživanja su izjavili: "I stariji i mlađi ljudi ispoljavaju sličan termički odgovor na unos Kofeina." Neke studije sagledavale su efekat konzumiranja 8mg/kg Kofeina na Termogenezu. Brzina rada metabolizma se uvećala tokom 3h nakon konzumiranja Kofeina.

Izgleda da ćete u potrazi za sledećim novim sastojkom u kategoriji Smanjenja Masti u telu morati da posetite jedno od ova tri mesta: Indiju,Kinu ili Amazon. Duga istorija tradicionalne medicine u Indiji i Kini daje okvir za mnoge današnje Suplemente. A ko zna koja se prirodna čuda nalaze u koritu Amazona. Cissus Quadrangularis se tradicionalno koristi u Indiji u terapiji Fracture Kostiju. U nekim religijama se prepisuje kao Dispeptik,Digestive,Tonik,Analgetik kod bolesti očiju i ušiju,kao i u lečenju neredovnih menstruacija i astme. U Kamerunu se koristi za oralnu rehidraciju,a ekstrakti Lista,Korena i Stabljike koriste se kao element lečenja mnogih bolesti.

Zapadna medicina i nauka pokušavaju da otkriju šta ovaj čudesan sastojak može da učini. Nedavno je dokazano da Cissus ima lekovito dejstvo. Ustvari Gastroprotektivno dejstvo Cissusa se meša sa  Antioksidantnim i Antiupalnim Aktivnostima,ali ima tu još... Ova biljka vam može pomoći da oslabite. Gojaznost se generalno povezuje sa komplikacijama metabolizma Lipida i Oksidativnim stresom,a otkriveno je da Cissus ima Antioksidativno dejstvo,a kao takav,dovodi do Smanjenja Telesne Težine,masti u telu,ukupne količine Holesterola,LDL Holesterola,Triglicerida i Glukoze. Znači Cissus je bezbedan i efikasan u podsticanju procesa mršavljenja i opšteg zdravlja organizma.


PROTEIN IZ MLEKA BOLJI OD ONOG BILJNOG

Pored toga što su naučnici utvrdili da je životinjski Protein superiorniji od onog iz povrća,oni su takođe  analizirali 56 zdravih mladih muškaraca koji su trenirali pet dana u nedelji u ukupnom vremenskom periodu od 12 nedelja po programu treninga izdržljivosti. Njima su nasumice davali da piju nemasno mleko,nemasni Sojin Protein neposredno nakon treninga i ponovo zatim 1h kasnije. Oba pića imala su podjednak broj kalorija i Proteina,šta se onda desilo?

ŽIVOTINJSKO CARSTVO

Samo razmislite,kada je praistorijski čovek morao da bira da li da lovi krupnu životinju i proždere njeno meso ili da bere bobice sa drveta,on je verovatno tad shvatio da je meso bolje za njegov opstanak. Jedna grupa naučnika rešila je da se pozabavi pitanjem Da li je preovlađujući izvor Proteina kod starijih žena povezan sa indeksom mišićne mase.

TRI VELIKANA

Tri najvažnija Suplementa za Povećanje Mišićne Mase su,po redosledu od prvog do trećeg: Kreatin,Esecijalne Masne Kiseline,Protein. Što se ovog prvog tiče bukvalno ima na stotine istraživanja koja dokazuju efikasnost i bezbednost Kreatina. Dugotrajna Suplementacija Kreatinom dovodi do znatnog povećanja snage,a usled toga i Povećanja Mišića.

Sa Esencijalnim Kiselinama dobijate drugi najbolji Anabolički Suplement. Istraživanja pokazuju da čak i 2gr imaju Anaboličko dejstvo,dok je Leucin možda najbolji Anabolic od svih Aminokiselina. I najzad,Protein,naročito Surutka i Kazein u velikoj meri stimulišu mišićnu Hipertrofiju,ali ove Suplemente bi trebalo da uzimate neposredno nakon odrađenog treninga. U stvari,ja bih vam savetovao da u tu mešavinu ubacite još najmanje 3gr Kreatina i Esecijalnih Aminokiselina,zajedno sa  malo Ugljenih Hidrata i dobićete sjajan napitak za Povećanje Mišićne Mase.

Comments

Popular posts from this blog

KAKO ODABRATI NAJBOLJI WHEY PROTEIN

SPEMITE VAŠE TRBUŠNJAKE ZA LETO

TENDONITIS - REŠENJA