VITAMIN KOJI GRADI MIŠIĆ I SAGOREVA SALO


Ovaj Vitamin punom brzinom Gradi Mišiće. 
Postoje i jaki dokazi da takođe Sagoreva Masti.

Verovatno znate da Vitamin D igra ulogu u zdravlju vaših kostiju i vašeg imunog sistema,uz smanjenje rizika srčanih oboljenja,raka,dijabetesa i multiple skleroze. Možda takođe znate da je nizak nivo ovog Vitamina povezan sa niskim nivoom Muškog Primarnog Horm. (T) i da žene koje imaju manje količine Vitamina D vole crne čarape i konzervirane breskve više nego ljubavne odnose. Ono što možda ne znate,jeste to da je impresivan broj studija pokazao da ljudi sa visokim nivoom Vitamina D u svom krvotoku imaju: Manje Masnoće,Više Mišića i Više Snage.

MANJE MASNOĆE

Naučnici na Purdu Univerzitetu želeli su da znaju da li će se tovljeni pacovi brže gojiti ako im daju više Vitamina D i Kalcijuma u hrani. Pola pacova dobijalo je puno šećera,a pola je dobijala dijetalne masti. Potom,pola pacova dobijalo je optimalnu količinu Vitamina D i Kalcijuma dok je druga polovina dobijala količinu iznad optimalne. Kad je drugoj grupi dodata količina iznad optimalne u ishrani,pacovi su počeli da jedu više,ali su postajali mršaviji. 

Naučnici su izbacili teoriju da kombinacija Vitamina D i Kalcijuma poboljšava kapacitet Sagorevanja Masti njihovih mitohondrija uz povećanje produkcije Ins. Receptora. Većina Amerikanaca već uzimaju dovoljno Kalcijuma,tako da dodavanjem njega u vašu dijetu neće poboljšati Sagorevanje Masti. Fokusirajte se na uzimanje dovoljno Vitamina D.


VIŠE MIŠIĆA

Naučnici na Mahidol Univerzitetu na Tajlandu sproveli su studiju na 163 muškarca i 163 žene prekomerne težine. Otkrili su da su subjekti sa većim nivoom Vitamina D imali Više Mišića i manji procenat Masti,koji je po njihovoj teoriji uzrokovan efektima prigušivanja gena Miostatina od strane Vitamina D (Prigušite Miostatin - izgradite više mišića).

VIŠE SNAGE

Reportaža sprovedena od strane Britanskih sportskih naučnika prikupila je rezultate prethodnih 6 studija koje su analizirale uticaj Vitamina D na ljudsku snagu. Studije su obuhvatile 370 muškaraca i žena između 18 i 40 godina koji su uzimali 4.000 jedinica Vitamina D svaki dan. Korisnici koji su uzimali Vitamin D pokazali su više snage na Leg Press-u,Bench Press-u,Chest Pres-u i ostalim merilima snage.


ALI JA NISAM U DEFICITU SA VITAMINOM D?

Možda niste u deficitu. Jeli ste salatu sa jajetom prošlog utorka i spuštate prozor vašeg auta kad su sunčani dani i puštate da vam UV svetlo proizvede Vitamin D od Holesterola zakopanog u koži vaše podlaktice. Fino,ali to ne znači da su nivoi Vitamina D kod vas optimalni. Moderan način života je čini teškim dobijanje ovog nutrijenta.

Dobijali smo ga dosta iz ribe,ali raznovrsnosti uzgojene na farmi prisilile su mnoge od nas da jedemo manje sadržaje Vitamina D nego naši divlji rođaci. Trebalo bi da ga ima dosta u mlečnim proizvodima,ali Vitamin D se rastvara u Masti,a mnogo nas jede Bezmasne ili Nisko Masne mlečne proizvode.  To znači da Vitamin D nestaje sa masnoćom. Proizvođači ga dodaju nazad,ali osim ako ne uzimate masnoću sa njim,vaše ga telo neće absorbovati.

Konačno,ima i problem sa suncem. Da bi sunčeva svetlost pretvorila hHlesterol u Vitamin D,mora imati UV indeks 3 ili više,a jedino mesto gde ćete to naći cele godine je blizu ekvatora (Oko 37. Paralele). Tako da osim ako ne živite u Kvitu,Ekvadoru ili Pontianaku,Indoneziji ili ste grizli koji vadi divljeg lososa iz potoka,verovatno bi trebalo da uzimate Vitamin D u vidu SuplementacijeIzmeđu 1.000 i 4.000 jedinica bi trebalo da bude dovoljno,ali trebao bi vam nalaz krvi da bi sa sigurnošću znali da li dobijate dovoljno Vitamina D. Vrednost od 50mg / ml je smatrano dovoljnim za zdravlje,ali za svrhe Skidanja Masnoće i Građenja Mišića,pucajte na oko 70 do 85mg.

Comments

Popular posts from this blog

KAKO ODABRATI NAJBOLJI WHEY PROTEIN

SPEMITE VAŠE TRBUŠNJAKE ZA LETO

TENDONITIS - REŠENJA