ALKOHOL I UTICAJ NA METABOLIZAM


Alkohol nema hranljivih sastojaka, ali ima 7 kCal / gram. Ovo je više od bilo kojih ugljenih hidrata ili proteina i blizu 9 kCal / grama masti. Čašica viskija rezultiraće sa 60 kalorija, a jedno pivo će vam dati oko 200 kalorija.

Za one koji pokušavaju izgubiti masnoću, zaboravite ako pijete. Sadržaj unešen sa visoko kalorijskim alkoholom negativno utiče na ukupan unos kalorija, ali ne samo to, već alkohol više usporava vaš metabolizam! Vaše telo se tako trudi da probije i metaboliše alkohol, da se lipoliza ili sagorevanje masti smanji za više od 70%.

Mršavljenje se takođe smanjuje, jer alkohol ometa kontrolu glukoze, uzimanje mišicnog glikogena i reakciju ins. Alkohol takođe uzrokuje pad šecera u krvi i povećava želje za ugljenim hidratima. Smanjuje sintezu proteina za čak 20% i dehidrira vaše mišićne ćelije. Hidrirani ili čak "Over" hidrirani mišići omogućavaju mnogo veće anaboličko okruženje od efekta dehidracije kojeg uzrokuje alkohol.

Alkohol takođe blokira apsorpciju mnogih važnih hranljivih materija koje su ključne za kontrakcije mišića i rast, uključujući Kalcijum, Fosfor, Magnezijum, Gvožde i Kalijum. Alkohol smanjuje nivo Muškog primarnog Horm. T. i povećava estrogen!

Dakle, ako (kada) budete urnisani sa alkoholom, gledajte da u što kraće vreme vašem sistemu pružite neki detox suplement i detox agenes. Deo srećnika ili onih sa genetski nadarenim nasledstvom uključuje veliku metaboličku fleksibilnost.

Metabolička fleksibilnost je sposobnost prelaska sa jednog izvora goriva na drug tj. od masti do ugljenih hidrata i ugljenih hidrata do masti. Metabolička nefleksibilnost je upravo suprotno- nemogućnost (ili ograničena sposobnost) da se prebaci sa jednog izvora goriva u drugi.

Za osobu sa "kreiranim" mišljenjem, ovo je stvarno loše jer je teško ukloniti telesnu masnoću ako ga ne možete spaliti onako kako ste to zamislili. Iako kalorije i dalje predstavljaju faktor gubitka telesne mase, metabolicka fleksibilnost znači da se vaše telo nosi sa preradom hrane u vašu korist.

Osjetljivost na Ins. je deo metaboličke fleksibilnosti. Pomaže vam da "Ugurate" ugljene hidrate u mišić, a ne masnoće i takođe je povezano sa nižom koristi za zdravlje. U zdravom stanju sa normalnim metabolizmom Insa. možete efikasno preći sa metabolizma masti u metabolizam ugljenih hidrata i obrnuto.

Ljudi često doživljavaju probleme sa dijetom sa niskom količinom ugljenih hidrata, uključčujući slabost, bez pumpi u teretani, nisku energiju, glavobolje i nesvestice i slično. Ovo je delom zbog slabe metaboličke fleksibilnosti, jer telo nije u stanju da dovoljno efikasno proizvodi energiju sistemom različitih energetskih puteva.

Drugim rečima, prestanete sa uzimanjem UH, ali ne možete sagoreti masti za efikasno gorivo, tako da nemate energiju za ulaganje u dnevne aktivnosti, a kamoli za obavljanje vežbi.

Optimizujte svoju metaboličku fleksibilnost odnosno POVEĆAJTE INS. OSETLJIVOST!


Comments

Popular posts from this blog

KAKO ODABRATI NAJBOLJI WHEY PROTEIN

SPEMITE VAŠE TRBUŠNJAKE ZA LETO

TENDONITIS - REŠENJA