PROBIOTICI I NJIHOV ZNAČAJ

Ako je 20-i vek bio vek Antibiotika, onda je 21 vek PROBIOTIKA!

Pročitajte deo još jedne studije, gde su izdvojene OSNOVE!

80% našeg celokupnog imunoloskog sistema nalazi se u našem digestivnom traktu! Pored uticaja na naš imunološki sistem, naš digestivni sistem je drugi najveći deo našeg neurološkog sistema!!

Tajna vraćanja vašeg digestivnog zdravlja je ujednačavanje dobrih i loših bakterija u vašem stomaku.

Probiotici su prijateljske bakterije koje kolonizuju naš probavni trakt i podržavaju sposobnost našeg tela da apsorbuje hranljive materije i da se bori protiv infekcije. 

Zapravo je 10x više Probiotika u vašem stomaku nego ćelija u vašem telu!

Ako nemate dovoljno Probiotika, neželjeni efekti mogu uključivati digestivne poremećaje, probleme sa kožom, kandidom, autoimuno oboljenje i česte prehlade i viruse.

Istorijski gledano, imali smo dovoljno Probiotika u našoj ishrani kada smo konzumirali svežu hranu sa nezagađenog tla i fermentirali hranu kako bi je držali dalje od kvarenja.

Međutim, zbog zamrzivača i sličnih uređaja kao i opasnih poljoprivrednih praksi kao što su namakanje hrane sa hlorom, naša hrana danas ne sadrži Probiotike, a većina hrane zapravo sadrži opasne antibiotike koji ubijaju dobre bakterije u našim telima.

Prednosti Probiotika:

  • Jačaju imuni sistem
  • Poboljšano varenje
  • Povećana energija iz Vitamina B12
  • Bolji dah
  • Zdrava koža
  • Smanjenje rizika od prehlada i gripa
  • Sprečavanje inflamatorne bolesti creva
  • Pomoć kod gubitka viška telesne težine

Probiotičke ubice koje sprečavaju vaše telo da dobiju sve koristi od Probiotika:

  • Antibiotici
  • Šećer
  • Voda iz česme
  • GMO hrana
  • Emocionalni stres
  • Hemikalije i lekovi

Dok se sva naša pažnja odnosi na količinu i kvalitet hrane koju jedemo, optimalna probava proteina i ugljenih hidrata često je potcenjena u smislu probave istih!

Drugim rečima, rezultati kojima težimo mogu biti lakši i toliko veći ako imamo dovoljne nivoe digestivnog enzima kako bismo osigurali ispravnu apsorpciju hrane koju jedemo.

Čak i uz pravilnu ishranu, možda nećemo dobiti dovoljno probavnih enzima za razbijanje nutrijenata potrebnih za digestiju! Digestivni enzimi se prirodno proizvode u našim telima i nalazimo ih (ili bar tako često mislimo) u hrani koju jedemo.

Zašto onda imamo probleme sa probavom i ne možemo pravilno da apsorbujemo hranu?

Genetičke razlike (Intolerancija Laktoze i Glutena), slabiji kvalitet hrane koju jedemo i kuvanje, koji uništavaju enzime koji su tu da bi omogućili lakšu apsorbciju, čine nas deficitarnim sa enzimima.

Sveže voće i povrće mogu biti način za povećanje nivoa digestivnog enzima, ali čak i ovaj pristup može biti pogrešan u raspoloživosti, nutritivnom kvalitetu i optimalnoj količini hranljivih materija.

Sve obrađene namirnice su potpuno lišene varijabilnih enzima, a sirove "Zdrave" namirnice često ne sadrže dovoljno. I ako vam sve ovo nije bilo dovoljno zabrinjavajuće, evo još jedna informacija: Stomačna kiselina koju proizvodimo za razgradnju hrane stvarno može da deaktivira enzime koje ova hrana zahteva za pravilno varenje.

*Zbog toga su nam potrebni dodaci ishrani koji se sastoje od sledećih sastojaka ili svih njih u jednom a to su: Od amilaze, proteaze, glukoamilaze, lipaze, celulaze, laktaze i pektinaze uz dodane enzime bromelain, papain i alfa galaktozidazu! 

*Svaka od njih ima specificnu ulogu: Neke razbijaju masnoće, neke su specijalizovane za "Rasturanje" ugljenih hidrata, dok treće deluju na proteine.


Comments

Popular posts from this blog

KAKO ODABRATI NAJBOLJI WHEY PROTEIN

SPEMITE VAŠE TRBUŠNJAKE ZA LETO

TENDONITIS - REŠENJA